Dutch Expo 360

Veelgestelde vragen

Of u nu voor het eerst op een beurs staat, of al een doorgewinterde professional bent: ons deskundige team kan u helpen een unieke en effectieve stand te creëren waarmee u zich kunt onderscheiden van de rest.

Lees verder voor meer informatie over onze diensten, het ontwerpproces en hoe we u kunnen helpen een blijvende indruk te maken op uw volgende evenement.

Een beursstand laten ontwerpen is mogelijk met vrijwel ieder budget. De kosten zijn onder meer afhankelijk van het oppervlakte aan beursvloer waar het ontwerp voor wordt gemaakt, de gebruikte technieken (bijvoorbeeld 3D-visualisatie) en de termijn waarop wij het ontwerp voor u maken.

Aan elke stand hangt echter een ander prijskaartje. Dat komt omdat wij altijd een ontwerp maken aan de hand van uw wensen en verwachtingen. Benieuwd naar de kosten van een stand die volledig is afgestemd op uw doelgroep en doelstellingen? In een persoonlijk adviesgesprek vertellen wij u hier graag meer over.

→ Geen tijd voor een persoonlijk adviesgesprek? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

 • Vraag bij uw beurslocatie de voorschriften en maximaal toegestane afmetingen op
 • Stel de hoogte van uw maximale budget vast
 • Denk na over uw wensen en eisen: wat is uw boodschap en beursdoelstelling?
 • Bekijk ons portfolio voor inspiratie!

Een beursstand laten ontwerpen door een professionele standbouwer zorgt ervoor dat uw beursstand niet alleen de looks heeft die u bezoekers aantrekt, maar ook functioneel is ingericht. Een functionele opstelling in uw stand houdt bezoekers vast en geeft u meer ruimte om leads binnen te halen tijdens uw beursdeelname. De kosten van een beursstand laten ontwerpen heeft u zo in no time terugverdiend.

 

Elk ontwerpproces verloopt stapsgewijs, zodat er tussendoor genoeg momenten zijn voor feedback.

1 — Kennismaking en inventarisatie van uw wensen

Dutch Expo 360 is een betrokken bedrijf dat zich oprecht interesseert in haar klanten. Wij zijn dan ook benieuwd naar uw motivatie om mee te doen aan een beurs. Uiteraard horen wij ook graag wat uw doelstellingen zijn: wat wilt u graag bereiken met uw beursdeelname? Met deze uitgangspunten bespreken we de mogelijkheden (binnen uw budget) en spreken we af aan welke deadlines u ons kunt houden.

Is het ook mogelijk om zelf ideeën voor een ontwerp aan te leveren bij Dutch Expo 360?

Absoluut, daar zijn wij zelfs erg blij mee! Een eigen ontwerp, moodboard of een aanzet daartoe geeft onze ontwerpers een duidelijk beeld van uw ideeën, wensen en de stijl die bij uw bedrijf past. Overigens is een eigen ontwerp meebrengen zeker geen vereiste.

2 — Ontwerpfase

Met een duidelijke opdracht in handen gaan onze creatieve ontwerpers aan de slag. Zij vertalen uw visie en bedrijfsidentiteit naar een doeltreffend design. Tijdens de ontwerpfase worden de ontwerpers ondersteund door onze technisch specialisten. Zij houden continu in de gaten of alle creatieve concepten praktisch vertaald kunnen worden binnen de technische eisen en limieten van uw beurslocatie.

3 — Oplevering eerste concept en definitief ontwerp

Op de afgesproken datum leveren wij het eerste concept op van uw beursstand ontwerp. De visualisatie van het eerste concept wordt indien gewenst gepresenteerd aan de hand van 3D-modellen. Zo ziet u direct hoe het ontwerp op locatie uit de verf komt. Na feedback en aanpassingen ontvangt u korte tijd later het definitieve ontwerp. Deze ontvangt u als technische tekening (2D) en 3D-visualisatie.

 

 

Opvallen op de beursvloer is niet eenvoudig. Als standhouder moet u van goeden huize komen om de aandacht te trekken van beursbezoekers én deze vast te houden. Met unieke concepten en eyecatching standinrichting (op maat) creëert u een inspirerende omgeving die indrukt maakt op beursbezoekers en de juiste toon zet voor het sluiten van nieuwe deals, overeenkomsten en samenwerkingen.

Dutch Expo 360 is trots op haar unieke 360º aanpak. Wij nemen u alle logistieke voorbereiding op uw beursdeelname uit handen, van A tot Z. Onze aanpak is doelgericht en efficiënt, waardoor de kosten voor standbouw voor u altijd zo laag mogelijk blijven. Denk hierbij aan:

 • Verlichting
 • Geluid
 • Multimedia
 • Tafels & sgtoelen
 • Vloerafwerking
 • Decoratie en attributen

Voor het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van een standinrichting heeft Dutch Expo 360 gemiddeld circa 6 tot 8 weken de tijd nodig. Indien u op kortere termijn een beursdeelname heeft, adviseren wij om direct contact op te nemen met een van onze adviseurs. Op basis van uw wensen en eisen kunnen we beoordelen of Dutch Expo 360 voor u ook op kortere termijn een standinrichting kan verzorgen.

 • Modulaire standbouw is herbruikbaar, en daarmee een duurzaam alternatief voor traditionele standbouw.
 • Modulaire standbouw leent zich bij uitstek voor internationale beursdeelname. Dankzij de lichtgewicht componenten is vervoer naar beurslocaties in het buitenland vaak flink goedkoper dan bij traditionele standbouw.
 • Een modulaire beursstand kan in zeer korte tijd veilig op- en afgebouwd worden. Door de eenvoudige koppelmethodes en lichtgewicht materialen is het op- en afbouwproces bovendien veel minder arbeidsintensief.
 • De kosten zijn lager bij frequente beursdeelname. Modulaire standbouw is erg populair onder bedrijven die met regelmaat op de beursvloer te vinden zijn.

Vrijwel alle beurslocaties staan het gebruik van modulaire beursstands toe. Uiteraard geldt daarbij wel de voorwaarde dat de modulaire stand voldoet aan de gestelde eisen en voorschriften van de beurslocatie. Zo mag bijvoorbeeld de maximaal toegestane hoogte niet overschreden worden. Onderstaande grote beurslocaties (in Nederland en België) staan modulaire standbouw op dit moment zeker toe:

Een modulaire beursstand is in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Bij Dutch Expo 360 adviseren wij u graag over de beste optie voor uw wensen, eisen en verwachtingen. Vraag online een vrijblijvende offerte aan of neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek.

 

Dutch Expo 360 adviseert modulaire standbouw indien u meerdere malen per jaar deelneemt aan een beurs (in binnen- of buitenland). Ook wanneer u meerdere beurslocaties bezoekt en aan wisselende afmetingen moet voldoen met uw beursstand, is modulaire standbouw een goede investering. Onze adviseurs denken tijdens een persoonlijk adviesgesprek graag met u mee over de mogelijkheden!

 

Als specialist in internationale standbouw is Dutch Expo 360 over de hele wereld inzetbaar. Meerdere keren per jaar reizen onze professionals af naar beurzen verspreid over Europa, Azië en Noord-Amerika. Neemt u deel aan een grote of kleinere beurs op een ander continent? Geen probleem. Dutch Expo 360 regelt dat uw stand zelfs in de verste uithoeken van de wereld tot in de puntjes verzorgd is.

Ontwerp en voorbereiding

Tijdens een eerste kennismaking horen wij graag wat uw wensen, verwachtingen en doelstellingen van uw beursdeelname zijn. Met deze informatie op zak gaan onze creatieve ontwerpers aan de slag. Gedurende het ontwerpproces houdt de projectmanager u op de hoogte van de vorderingen. Bij definitieve goedkeuring van het ontwerp starten we in onze werkplaats in Zeewolde met de standbouw.

Realisatie en transport

In onze werkplaats worden stap voor stap alle elementen van de beursstand vervaardigd. Dutch Expo 360 gebruikt hiervoor uitsluitend kwalitatief hoogwaardige materialen zodat u verzekerd bent van een prachtige beursstand. Zodra de stand klaar is, gaat deze op transport naar de beurslocatie. Dutch Expo 360 beschikt over eigen vervoer, maar maakt op langere afstanden ook gebruik van luchttransport.

Op- en afbouw op locatie

Op de afgesproken datum en tijd is Dutch Expo 360 met een eigen team van (lokale) standbouwers aanwezig om uw beursstand op te bouwen. Doordat de opbouw altijd door onze eigen mensen gedaan wordt, bent u ervan verzekerd dat alle gemaakte afspraken nageleefd worden. Ook de afbouw wordt door Dutch Expo 360 geregeld.

Opslag

Indien u vaker gebruik wilt maken van de door ons gebouwde beursstand, kunt u bij Dutch Expo 360 gebruik maken van (tijdelijke) opslag. Wij hanteren zeer scherpe tarieven voor opslag van internationale standbouw. Bij een volgende beursdeelname (in binnen- of buitenland) hoeft u enkel de stand bij ons op te halen en te (laten) vervoeren naar de beurslocatie.

 

De kosten voor internationale standbouw zijn sterk afhankelijk van de locatie waar wij uw beursstand naartoe moeten vervoeren. Ook de omvang van de beursstand en het aantal benodigde vakmensen op locatie zijn van invloed op de prijs. Wij adviseren u daarom een geheel vrijblijvende offerte aan te vragen of een persoonlijk adviesgesprek in te plannen!

 

De eisen waaraan moet worden voldaan verschillen per land. Ook staat het een beurslocatie vaak vrij om aanvullende eisen te stellen aan beursstands. Dutch Expo 360 gaat daarom altijd voor u na wat de actuele voorschriften zijn op uw beurslocatie. Zo bent u er te allen tijde van verzekerd dat zich ter plaatse geen problemen zullen voordoen.

 

Interesse in een samenwerking?

In een persoonlijk en vrijblijvend gesprek laten we graag zien wat Dutch Expo 360 voor u kan betekenen. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maken wij het liefst persoonlijk kennis met u. Op basis van uw wensen, doelen en budget brengen wij een vrijblijvende offerte uit voor de best passende stand.

→ Geen tijd voor een persoonlijk adviesgesprek? Vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvraag?

Bent u benieuwd naar onze prijzen?

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij de ontwikkeling van uw standbouw?

Meer informatie?

Of wilt u meer informatie over onze mogelijkheden?